Zastavte se

Dnešní uspěchaná doba je uspěchaná z nějakého důvodu. Těžko říct proč se neustále všichni honíme a stresujeme, že něco nestihneme. Bylo to tak dřív? Určitě během dřívějších let i naše babičky někam spěchaly, ale určitě to podle vyprávění té mé nebylo tak časté jako u nás. Možná že toho nemusely stihnout tolik, kdo ví. A nebo si umělý jen lépe zorganizovat čas.

stres frustrace

Neustálý stres z toho že něco nestihneme nebo nezvládneme jak bychom chtěli je všudypřítomný, a jen těžko se ho zbavuje. Někteří lidé se dokonce stresují natolik, že vlivem stresu u nich došlo k vypuknutí závažné nemoci. Často se nadmíra stresu spojuje s rakovinou a dalšími nemocemi, kterými rozhodně onemocnět nechcete. Proto si dávejte pozor na to, jestli se náhodou nestresujete až moc a hlavně zbytečně. Jestli máte pocit že nic nestíháte, prostě se na něco vykašlete a věnujte se tomu nejdůležitějšímu. A ne, všechno není stejně důležité.

Stres vyplavuje hormony, a ty ovlivňují stav našeho těla. Stres vzniká v naší hlavě a spouští různé chemické reakce, které mají za následek že naše tělo je neustále pod tlakem. Je proto dobré se naučit meditovat, protože při meditaci si nejen odpočinete fyzicky, protože pár minut jen sedíte nebo ležíte a nic neděláte, ale hlavně si odpočine vaše mysl. Internet je plný meditací, a věnuje se jim čím dál více lidí, protože opravu pomáhají.

odpočinek meditace

Chcete se dozvědět víc?
Pokud se chcete dozvědět víc o tom, jak chemické procesy v našem těle ovlivňují naše životy, najděte si na internetu Joe Dispenzu. Ten je známý po celém světě nejen svým neuvěřitelným příběhem, kdy se sám vyléčil z následků nehody, ale především dokázal pomoct milionům lidí na celém světě změnit svůj život k lepšímu. Ať už bojujete s čímkoliv, tento člověk vás může nasměrovat tam, kam byste se sami nejspíš nevydali. A nemusíte se vát, rozhodně to není žádný šarlatán, ale světově uznávaný neurolog.